Beslenme Dostu Okul Projemiz

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedeflemiş, öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olan çalışmaları yapmayı temel prensip olarak benimsemiştir.

25.12.2017 665

– Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

– Öğrenci –öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır.

– Özellikle Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme faaliyetlerine sürekli devam edilmektedir.

– Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı'ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

– Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

– Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde turnuvalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir.

– Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

– Varsa okul su deposunun düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır.

– "Beslenme Dostu Okul Projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere "Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi" oluşturulmuştur.

25-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-201725-12-2017